2014  happy-heels.nl. All rights reserved.
Pedicure behandelingen:

Je ziet er graag goed uit, de dagelijkse zorg voor je uiterlijk vind je heel gewoon. Maar hoe zit het eigenlijk met je voeten? Wanneer krijgen die de aandacht? Pas als de nagels pijnlijk zijn, het eelt branderig voelt of een likdoorn steekt? Met goede, regelmatige verzorging van je voeten zijn de problemen te voorkomen.

Voor wie?

Of je man of vrouw bent, jong of oud, wel of niet sport, iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Want realiseer je je weleens dat je gehele gewicht op je voeten terecht komt? Wanneer je voeten pijnlijk zijn, dan kan het zijn, dat door een onbewuste verandering van de houding nek- rug- heup- of knieklachten kunnen ontstaan. Een regelmatige behandeling kan je niet alleen van al je onstane ongemakken verlossen, maar je helpen juist in het voorkomen ervan.

Wat doet een pedicure?

Een volledige behandeling begint met het desinfectereren van de voeten, daarna volgt het onderzoeken van de huid en nagels van de voeten, verder het op de juiste manier knippen en verzorgen van de nagels, het polijsten van de nagelplaat, het weghalen van eelt en het behandelen van likdoorns alsmede het verzorgen van kalknagels en ingegroeide nagels. Als de conditie van de voet het toelaat wordt de behandeling afgerond met een kleine voetmassage.

De eerste afspraak:

Deze behandeling zal ongeveer 60 minuten in beslag nemen aangezien eerst de voeten goed bestudeerd moeten worden (anamnese). Uw gegevens en voetproblemen worden ingevuld op een persoonlijke kaart. Er wordt ook tijdens deze eerste afspraak goed aan u uitgelegd wat er allemaal gedaan gaat worden met uw voeten.

De vervolgafspraken:

Normaliter is een behandeling van eens in de 4 tot 6 weken voldoende. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van de aard van uw voetprobleem. Het kan dus zijn dat de frequentie wat hoger ligt. Hier wordt u van op de hoogte gebracht.

Voor een complete prijslijst van alle behandelingen klik hier.

.

Voetreflexologie behandeling


Voetreflexologie, ook wel voetreflextherapie of voetreflexzonetherapie genoemd, is een veilige therapievorm die wordt toegepast bij diverse klachten. De therapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens.


Het uitgangspunt bij de voetreflextherapie is de gehele mens. Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in balans. Mocht er een verstoring optreden dan heeft het lichaam zelf een groot herstellend vermogen. Door allerlei oorzaken, zoals werkdruk, verkeerde werkhouding, maar ook door verkeerde voeding en psychische problemen, kan er echter een dusdanige blokkade optreden, dat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Dit kan tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet goed meer functioneert, waardoor er klachten ontstaan.


Op de voeten worden alle organen, spieren en zenuwen van het lichaam gereflecteerd.
Tijdens een behandeling wordt de hele voet behandeld. Door het bewerken van de reflexen kunnen de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen worden, waardoor het lichaam zlf weer in balans kan komen en zo het genezingsproces kan beginnen. Bij voetreflextherapie wordt dus niet de ziekte behandeld, maar de zieke mens in zijn totaliteit.

Overzicht prijzen voor voetreflexologie


Home                De praktijk                Behandelingen           Prijzen           Contact